Sorbact® Technologie

Cutimed® Sorbact® is het eerste en enige wondverband dat geïnfecteerde wonden reinigt door middel van een natuurkundig principe. De werkzaamheid is gebaseerd op inter-moleculaire aantrekkingskracht. Door een speciale coating heeft Cutimed® Sorbact® sterke hydrofobe (waterafstotende) eigenschappen. Ook micro-organismen hebben hydrofobe eigenschappen en worden daardoor onomkeerbaar aan het wondverband gebonden. Met iedere verbandwisseling worden de gebonden micro-organismen gemakkelijk en efficiënt uit de wond verwijderd. Op deze manier kan het natuurlijke wondgenezingsproces op gang komen. In vergelijking met andere methoden is dit een verrassend eenvoudig en resultaatgericht principe. De betrouwbare werking van Cutimed® Sorbact® is aangetoond in een groot aantal case studies.

De werking in de praktijk

1. Cutimed® Sorbact® wordt op de wond aangebracht als primaire wondbedekking, zodat direct contact ontstaat tussen Cutimed® Sorbact® en de micro-organismen in de wond.

Cutimed<sup>®</sup> Sorbact<sup>®</sup>

2. De micro-organismen raken door de hydrofobe interactie onomkeerbaar vastgehecht aan Cutimed® Sorbact®.

Cutimed<sup>®</sup> Sorbact<sup>®</sup>

3. Bij elke verbandwissel worden de gebonden micro-organismen uit de wond verwijderd. Gedurende de behandeling vermindert Cutimed® Sorbact® de concentratie micro-organismen en bevordert zodoende de natuurlijke genezing.

Cutimed<sup>®</sup> Sorbact<sup>®</sup>

Omdat Cutimed® Sorbact® de micro-organismen bindt en niet doodt veroorzaakt Cutimed® Sorbact® geen cytotoxiciteit of ontwikkeling van resistentie van micro-organismen. Voor Cutimed® Sorbact® zijn geen contra-indicaties bekend en is geschikt voor langdurige behandeling.

Bekijk de Cutimed® Sorbact® producten