Ondersteuning

Cutimed® streeft ernaar om zorgverleners de middelen te geven om wondzorg effectief en efficiënt uit te kunnen voeren. Naast hoogwaardige producten staan voor Cutimed® professionele ondersteuning en dienstverlening hoog in het vaandel. Goede kwaliteit van zorg voor de patiënt komt bij ons op de eerste plaats. Om dit te realiseren verdiepen wij ons in de behoeften en wensen van de zorgverleners, patiënten en de organisatie.

Ons Team
Essity Medical Solutions (voorheen BSN medical) heeft een team met Medisch Adviseurs. Zij hebben allen jarenlange ervaring als verpleegkundige in de patiëntenzorg. Dit zorgt voor een praktische instelling en ze zijn gericht op de kwaliteit van de zorg. We werken met een intra- en extramuraal team van Medisch Adviseurs, voortkomend uit de eigen specialisatie en opgedane werkervaring.

De Medisch Adviseurs ondersteunen zorgverleners op een professionele manier, onder andere met productinhoudelijke kennis, trainingen, geaccrediteerde scholingen en het samenstellen van wondzorg protocollen. De protocollen worden altijd opgesteld in samenwerking met de verantwoordelijken voor wondzorg in de instelling. Het doel is dat voor elke type wond het juiste product wordt ingezet op een eenduidige wijze en om de samenwerking en communicatie tussen zorgverleners te bevorderen. Daarnaast kunnen onze Medisch Adviseurs ook ondersteuning bieden bij praktische zaken zoals testen, het implementeren, borgen en inzetten van nieuwe producten, kastinrichting en wondrapportage. Er wordt voor gezorgd dat het advies passend is bij de doelgroep, het pakket en de huidige ontwikkelingen en richtlijnen.

In het pakket van dienstverlening heeft Essity Medical Solutions diverse instrumenten ter beschikking zoals de Cutimed® wondwijzer (ook beschikbaar als App voor de smartphone), een website met geaccrediteerde E-learning voor apothekersassistenten en aanvullende informatie, Literatuur en publicaties.